Loading...
Pilates

Pilates este un sistem complet de exerciții fizice prin care se lucrează corpul în întregime, de la musculatura cea mai profundă până la cea periferică, exerciții în care intervin atât mintea, cât și corpul și respirația. Pilates abordează mișcări soft, fiind recomandat și celor care nu au o rezistență a organismului foarte mare.


Tehnica Pilates conține atât exerciții ce se execută la sol, cât și elemente ce presupun folosirea unor obiecte, precum mingi, bare, benzi elastice, gantere. Ca rezultat se va observa o ameliorare a rezistenței fizice, slăbire și o mai bună coordonare a mișcărilor.


Printre beneficiile practicării unei ore de pilates menționăm : reglarea respirației; dezvoltarea coordonării și concentrării; obținerea unui echilibru muscular; fortifică mușchii slăbiți și relaxează mușchii contractați; asigură creșterea controlului, a forței și a flexibilității corpului, protejând articulațiile și spatele! Asigură arderea a 360 calorii!


Un alt avantaj al antrenamentului de Pilates este faptul că muzica lentă relaxează mintea, iar ideea că exerciţiile trebuie efectuate cât mai corect distrag antenţia de la efortul depus.


Nivel de dificultate: incepator/mediu

0745 297 875 / 0746 800 074
pronoviagym@yahoo.com
Strada Progresului, nr. 18, Cluj Napoca